Home Informatie AirSain Industrie Informatie Ontvochtiging voor Opslag Magazijn Pakhuis Rijpkamer
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl

Ontvochtiging voor Opslag Magazijn Pakhuis Rijpkamer

Luchtvochtigheid en opslagcondities

De professionele luchtontvochtigers van Fral en Klimaluft zorgen voor optimale opslagcondities in verschillende bedrijfsruimten. Door verlaging van de luchtvochtigheid worden bederfelijke goederen beschermd tegen schimmels. Fral en Klimaluft ontvochtigers voorkomen het vroegtijdig rotten van bulkgoederen en gaan het samenklonteren van hygroscopische grondstoffen tegen. De krachtige ontvochtigers zijn geschikt voor het conserveren van uiteenlopende goederen en grondstoffen. Droogprocessen verlopen sneller en gelijkmatiger wanneer de luchtvochtigheid laag wordt gehouden. Daarnaast creëren deze krachtige ontvochtigers de ideale omstandigheden voor het rijpen van diverse voedingsmiddelen zoals kaas en worst.

Fral en Klimaluft industriële luchtdrogers verlagen de luchtvochtigheid in magazijnen, pakhuizen en klimaatkamers. Enkele toepassingen zijn:

  • Goederen en grondstoffen beschermen tegen vocht (conserveren): uien, aardappelen, hazelnoten, suiker, koffie, zout, meel, granen.
  • Veroudering en bederf van groenten en fruit vertragen.
  • Versnellen en/of ondersteunen van droogprocessen: mais, graan, gras, hooi.
  • Luchtvochtigheid in klimaatkamers en rijpkamers (o.a. kaaspakhuis) optimaliseren: kaas, worst, wijn.
  • Conditioneren van diverse materialen voor optimale bewerking: papier, karton, textiel.
  • Beschermen tegen corrosie: staal, voertuigen, vaartuigen.

Ontvochtiging op maat

De ontvochtigingscapaciteit van onze industriële ontvochtigingsinstallaties loopt op tot maar liefst 2960 liter per dag. Afhankelijk van de omstandigheden in een magazijn of klimaatruimte kan men kiezen voor een combinatie van meerdere ontvochtigers waarbij de totale ontvochtigingscapaciteit toegespitst is op alle omgevingsfactoren, het vochtgehalte van de opgeslagen goederen, en de gewenste relatieve luchtvochtigheid.

Speciaal voor ontvochtiging bij lage temperaturen kunnen de zware industriële luchtdrogers uitgerust worden met Hot-Gas en sommige modellen ook met D-Frost. Dit maakt deze ontvochtigers ook geschikt voor gebruik in koelcellen en in onverwarmde opslagruimten.

Laat u goed adviseren bij het kiezen van de juiste ontvochtiger. Hiervoor kunt u rechtstreeks contact opnemen met AirSain.

AirSain Industrie

AirSain Industrie is uw specialist op het gebied van binnenluchtkwaliteit.
“Zeer correct advies gekregen. Dank!”
Piet
“Telefonisch zeer goed advies gekregen. Dank!”
Peter
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl